Plăteşte 
clear-bug-div
Facebook Page
Valute

Rame de etansare

rama_optilight.jpg

 Rame de etansare

Tipurile ramelor de etanşare

Ramele standard permit instalarea ferestrei pe cele mai utilizate tipuri de învelitori: plate, ondulate şi proeminent ondulate.

Ferestrele de mansarda se pot monta pe trei nivele de încastrare în planul acoperişului. Având în vedere varietateaînvelitorilor,

 •  rame de etanşare pentru învelitori plate ( tabla faltuitatabla zincata, solzi etc. ) TS_; 
 •  rame de etanşare pentru învelitori ondulate , ( tigla metalicatigla ceramicatabla cutata, etc.) TZ_;
 • Alcătuirea ramei:

  Rama de etansare se compune din patru elemente de bază (partea inferioară, 2 părţi laterale şi partea superioară). Partea inferioară a ramei de etansare are pe partea dorsală a şorţului de Al o bandă de butil pentru fixarea ei de învelitoare asigurând astfel o îmbinare etanşă. 

  Componentele ramei:

  1 — şorţul de Al (165mm);
  2 — părţile laterale;
  3 — partea superioară;
  4 — lamele de fixare;
  5 — jgheab pentru drenajul condensului;
  6 — burete de etanşare;

 • Rama de etansare TS permite îmbinarea etanşă a ferestrei cu materialele învelitoare plate cum ar fi: membrană hidroizolantă, tablă plană, şindrilă bituminată, ardezie cu grosimea până la 10 mm (2 straturi de câte 5 mm).

  Montajul se face pe acoperişuri cu panta cuprinsă între 15° şi 90° pentru adâncimea de încastrare V şi panta cuprinsă între 20° şi 90° pentru adâncimea J(-3cm).Ramele TS pot fi utilizate pentru ferestrele de mansarda VB, B si VK.


  Alcătuirea ramei:

  Rama se compune din patru elemente de bază (partea inferioară, 2 părţi laterale şi partea superioară). Partea inferioară a ramei are pe partea dorsală a şorţului de Al o bandă de butil pentru lipirea ramei de învelitoare asigurând astfel o îmbinare etanşă.

   

  Componentele ramei:

  1 — şorţul de Al;
  2 — părţile laterale;
  3 — partea superioară;
  4 — lamele de fixare;